WERELD NIET ROKEN DAG

Het is vandaag wereld niet roken dag. Deze dag werd in 1987 in het leven geroepen door de World Health Organization (WHO) om meer aandacht te vragen voor de gevaren van roken. Elk jaar is er een thema en dit jaar staan we wereldwijd stil bij de gevolgen van roken.

Om een statement te maken, zijn initiatiefnemers van verkleindekans.nl daarom de straat op gegaan. Rokers werden geconfronteerd met de gevolgen van het roken en kregen hulp aangeboden bij het stoppen. Niet op een verwijtende manier maar vanuit het hart, omdat ze het leven meer dan waard zijn. De korte film die hiervan is gemaakt, is vanaf vandaag online en als voorfilm te zien in de Nederlandse bioscopen. Het doel is om hiermee het bewustzijn te vergroten over de brede schade die door roken wordt veroorzaakt. Daarnaast wil de alliantie het geven en vragen van hulp bij stoppen stimuleren.

Niet roken is veel gezonder. Een tabaksverslaving is goed te overwinnen met de juiste steun vanuit de omgeving. Professionele is vaak cruciaal bij het overwinnen van de rookverslaving. Via @sk Terwille kun je online aan de slag online: ik wil stoppen met roken.


Bekijk hier de campagne: