XTC

Anoniem & online hulp

Stoppen met XTC

@sk Terwille helpt je online om gratis en anoniem te stoppen of te minderen met XTC / MDMA. Wordt sterker, gezonder en gelukkiger. Maak deze test om te peilen waar jij staat.

Direct Aanmelden voor anonieme E-hulp

Je hoeft niet alleen te doen.
Bij @sk Terwille helpen we je anoniem en online op weg naar een gezonder leven. Wordt sterker, gezonder en gelukkiger.

In het programma Karify kun je gelijk zelf aan de slag met een module die we voor je hebben klaargezet.
Met het maken van deze module kunnen we een anoniem traject met je starten.
Een behandelaar zal online via chat of e-mail met je in gesprek gaan.

Start hierDe hulp van @sk-Terwille is anoniem. Voor contact hebben we wel een e-mail adres nodig. Je kunt een anoniem e-mailadres aanmaken (opent in nieuw scherm), of je gewone e-mailadres gebruiken (welke bij ons altijd veilig is). Uiteraard is het ook mogelijk om anonieme naam te gebruiken.

XTC wordt vaak gebruikt om op feesten langer door te kunnen gaan en je stemming te veranderen. XTC komt voor als pil, poeder of in kristalvorm. Het komt via je maag en je darmen in je bloed terecht. Zodra het je hersenen bereikt, merk je dat je onder invloed bent. Het heeft zowel een oppepend als bewustzijnsveranderend effect. Gebruikers ervaren vaak een gevoel van liefde en saamhorigheid.

Je merkt het effect na ongeveer een half uur tot een uur. De effecten van gebruik van XTC kunnen per persoon verschillen. De ene keer kan je meer energie ervaren, de andere keer juist meer een zwaar en tintelend gevoel (in de benen). XTC kan je geestelijk afhankelijk maken en bij regelmatig gebruik is er steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken. Ook wordt XTC vaak gebruikt in combinatie met andere drugs.

GEVOLGEN

XTC heeft risico’s op korte termijn en op lange termijn. Op korte termijn kun je je lichaam uitputten en overbelasten. Je kunt last krijgen van oververhitting en uitdroging. De kans op (keel)ontstekingen is groter en je nieren, lever en andere organen kunnen beschadigen,

Op de lange termijn kan XTC-gebruik leiden tot hersenschade, geheugenproblemen en depressies. De mate van klachten hangt af van je persoonlijke gevoeligheid en de mate van je gebruik.

xtc verslaving

LEVEN ZONDER XTC

Gebruik je vaak XTC en lukt het niet om er vanaf te blijven? Leef je van feest naar feest en wil je een ander leven leiden? Meld je dan kosteloos aan voor anonieme online hulp. Klik hier om je aan te melden.

Neem voor vragen over XTC (anoniem) contact op met een van onze medewerkerss voor een vrijblijvend gesprek, bijvoorbeeld via de chattelefonisch of e-mail.

BLOGS

We schrijven regelmatig blogs met tips om zelfstandig te stoppen met XTC of over ervaringen van mensen die zijn gaan minderen of helemaal gestopt zijn met XTC.

Kenmerken XTC verslaving

Als XTC-gebruiker herken je vaak met één van de volgende problemen:

  • Na het gebruiken van XTC ervaar je een dip en voel je je somber en uitgeput.
  • Je kunt spierpijn krijgen en een stijf gevoel in je armen en benen.
  • Als je niet gebruikt, zit je niet lekker in je vel en voel je je onrustig.
  • Je kunt niet meer goed plassen en hebt darmklachten.
  • Je ontwikkelt een chronisch slaapprobleem en kunt je moeilijk concentreren.

Waarom stoppen met XTC?

Als je stopt met overmatig XTC:

  • Kan je weer genieten tijdens het uitgaan zonder XTC
  • Heb je meer controle op je handelen en gevoelens
  • Nemen je gevoelens van somberheid en leegheid (de kater) af
  • Heb je minder kans op oververhitting of leverschade

Ik wil ergens ander mee stoppen...