Cocaïne

Anoniem & online hulp

Stoppen met cocaïne

Maak deze test om te peilen waar jij staat met cocaïnegebruik.

Direct Aanmelden voor anonieme E-hulp


Bij @sk Terwille helpen we je anoniem en online.
Met een (anoniem) e-mailadres maak je een account aan bij Karify. Een behandelaar zal dan contact met je opnemen.

Ook kun je in Karify meteen starten met een aantal opdrachten die je meer inzicht kunnen geven.

Start hierDe hulp van @sk-Terwille is anoniem. Voor het contact met jou hebben we wel een e-mail adres nodig. Je kunt een anoniem e-mailadres aanmaken of je gewone e-mailadres gebruiken (welke bij ons altijd veilig is). Uiteraard is het ook mogelijk om anonieme naam te gebruiken.

Het aanmaken en beheren kun je eenvoudig doen via Gmail: anoniem e-mailadres aanmaken.

Cocaïne (coke) is een stimulerend middel. Het heeft een opwekkend effect. Cocaïne is een populaire drug in het uitgaansleven en wordt gerookt, ingespoten of gesnoven.

Gebruik van cocaïne kan je een euforisch gevoel geven, je gedachten lijken helderder te zijn en remmingen vallen weg. Door het gebruik kan je seksuele drang worden gestimuleerd, neemt de eetlust af en wordt het uithoudingsvermogen vergroot.

GEVOLGEN

Cocaïnegebruik begint vaak onschuldig met gebruik tijdens het uitgaan, maar kan zich ontwikkelen tot een verslaving, waarin je dagelijks gebruikt.

Cocaïnegebruik heeft pittige gevolgen voor je. Het gebruik brengt schade toe aan je neusholte waardoor je snel last hebt van bloedneuzen. Bij veelvuldig gebruik zal je steeds sneller uitgeput raken. Door je verminderde eetlust zal je lichamelijke weerstand afnemen. Als je een zwak hart, zwakke vaten, hoge bloeddruk, suikerziekte of epilepsie hebt loop je extra gezondheidsrisico’s. Bovendien neemt door cocaïnegebruik je weerstand tegen infecties af. Ook kun je door cocaïnegebruik psychische klachten ontwikkelen zoals waanvoorstellingen, paranoïde gedachten of agressie.

cocaine

LEVEN ZONDER COCAÏNE

Gebruik je cocaïne en lukt het niet om te stoppen of maak je je zorgen om het cocaïnegebruik van iemand anders? Zit je vast in gebruik en ben je vaak angstig? Gebruik je cocaïne op het werk of kun je niet meer zonder het middel? Meld je dan kosteloos aan voor anonieme online hulp. Klik hier om je aan te melden.

Neem voor vragen over cocaïne (anoniem) contact op met een van onze medewerkers voor een vrijblijvend gesprek, bijvoorbeeld via de chattelefonisch of e-mail.

BLOGS

We schrijven regelmatig blogs met tips om zelfstandig te stoppen met cocaïne of over ervaringen van diverse mensen die zijn gaan minderen of helemaal gestopt zijn met coke.

KENMERKEN COCAÏNEVERSLAVING

Als je veel cocaïne gebruikt, kun je de volgende kermerken herkennen:

  • Je neusslijmvlies is aangetast.
  • Je bent rusteloos, snel geïrriteerd en hebt sterke stemmingwisselingen.
  • Je eetlust vermindert en je valt sterk af.
  • Je functioneert niet meer goed zonder cocaïne en het lukt je niet om te stoppen met gebruiken.

Waarom stoppen met Cocaïne?

Als je stopt met het gebruiken van cocaïne, ervaar je al gauw:

  • Dat je weerstand hoger wordt. Hierdoor loop je minder kans op gezondheidsrisico’s, zoals hart- en hersenproblemen.
  • Dat je actiever wordt en minder dingen uit stelt.
  • Een verbetering van je financiële situatie

Ik wil ergens ander mee stoppen...