Speed

Anoniem & online hulp

Stoppen met speed

@sk Terwille helpt je om te stoppen of te minderen met speed. Wordt sterker, gezonder en gelukkiger. Maak deze test om te peilen waar jij staat.

Direct Aanmelden voor anonieme E-hulp


Bij @sk Terwille helpen we je anoniem en online.
Met een (anoniem) e-mailadres maak je een account aan bij Karify. Een behandelaar zal dan contact met je opnemen.

Ook kun je in Karify meteen starten met een aantal opdrachten die je meer inzicht kunnen geven.

Start hierDe hulp van @sk-Terwille is anoniem. Voor het contact met jou hebben we wel een e-mail adres nodig. Je kunt een anoniem e-mailadres aanmaken of je gewone e-mailadres gebruiken (welke bij ons altijd veilig is). Uiteraard is het ook mogelijk om anonieme naam te gebruiken.

Het aanmaken en beheren kun je eenvoudig doen via Gmail: anoniem e-mailadres aanmaken.

Speed wordt ook wel amfetamine, pep of dope genoemd. Het is een stimulerend middel dat over het algemeen in poedervorm wordt gesnoven of geslikt. Speed wordt vaak versneden met cafeïne. Een enkele keer komt speed voor in de vorm van een pil.

Speed staat bekend als partydrug door het opwekkende effect. Het verdrijft de slaap en wordt daardoor in alle lagen van de samenleving gebruikt: studenten gebruiken het om hun examens te halen, managers om hun targets te halen, vrouwen om af te vallen en technofans om hele nachten door te kunnen feesten.

GEVOLGEN

Speed heeft risico’s op korte en lange termijn. Hoe groter je dosis en hoe vaker je gebruikt, hoe groter de kans op problemen is. Je hebt bij een lage dosis over het algemeen minder last van klachten. Op korte termijn voel je je uitgeput, oververhit en overbelast je je lichaam. Je kunt last krijgen van hartkloppingen, depressieve klachten, ontstekingen en schade aan je organen.

Op de lange termijn kan speedgebruik leiden tot hersenschade, psychoses, schade aan je gebit en neus, impotentie en gewichtsverlies. Speed geeft vaak een sterke psychische afhankelijkheid. Je hebt steeds meer nodig voor het gewenste effect. Als je je dosis blijft verhogen, overbelast je je hart en bloedvaten. Als je stopt voel je je moe, gesloopt, onrustig en depressief. Een portie speed verlicht dan tijdelijk de klachten. Zo raak je geestelijk afhankelijk of verslaafd.

stoppen met speed

LEVEN ZONDER AMFETAMINE

Gebruik je speed, of een andere vorm van amfetamine en wil je hiermee stoppen? Meld je dan kosteloos aan voor anonieme online hulp. Klik hier om je aan te melden.

Neem voor vragen over speed (anoniem) contact op met een van onze medewerkerss voor een vrijblijvend gesprek, bijvoorbeeld via de chattelefonisch of e-mail.

BLOGS

We schrijven regelmatig blogs met tips om zelfstandig te stoppen met speed of over ervaringen mensen die zijn gaan minderen of helemaal gestopt zijn met speed.

Kenmerken speedverslaving

Als je veel speed gebruikt, herken je veel van deze klachten:

  • Na het gebruiken van speed ervaar je een dip, die sterker is naarmate je meer hebt gebruikt.
  • Als het opwekkende effect is uitgewerkt is je lichaam uitgeput door een tekort aan slaap en voeding
  • Je kunt spierpijn krijgen door de spierspanning die door speed wordt veroorzaakt. Ook kun je je tong en wangen kapot hebben gekauwd.
  • Als je niet gebruikt, zit je niet lekker in je vel en voel je je onrustig.
  • Tijdens het gebruik kun je opgefokt en agressief raken. Je kunt ook last krijgen van paranoia en hartkloppingen.
  • Bij regelmatig gebruik kun je een slechte huid krijgen (puistjes).
  • Je kunt last krijgen van slapeloosheid.

Waarom stoppen met speed?

Als je stopt met het gebruiken van speed ervaar je:

  • Meer energie
  • Betere gezondheid; meer eetlust
  • Minder kans op gezondheidsrisico’s, zoals hart- en hersenproblemen

Ik wil ergens ander mee stoppen...