GHB

Anoniem & online hulp

Stoppen met GHB

@sk Terwille helpt je om te stoppen of te minderen met GHB. Wordt sterker, gezonder en gelukkiger. Maak deze test om te peilen waar jij staat.

Direct Aanmelden voor anonieme E-hulp

Je hoeft niet alleen te doen.
Bij @sk Terwille helpen we je anoniem en online op weg naar een gezonder leven. Wordt sterker, gezonder en gelukkiger.

In het programma Karify kun je gelijk zelf aan de slag met een module die we voor je hebben klaargezet.
Met het maken van deze module kunnen we een anoniem traject met je starten.
Een behandelaar zal online via chat of e-mail met je in gesprek gaan.

Start hierDe hulp van @sk-Terwille is anoniem. Voor contact hebben we wel een e-mail adres nodig. Je kunt een anoniem e-mailadres aanmaken (opent in nieuw scherm), of je gewone e-mailadres gebruiken (welke bij ons altijd veilig is). Uiteraard is het ook mogelijk om anonieme naam te gebruiken.

GHB is een verdovend middel dat vroeger werd gebruikt als narcosemiddel. De effecten zijn vergelijkbaar met alcohol. In Nederland wordt GHB meestal verkocht als kleurloos drankje in een plastic buisje. Het is moeilijk om GHB in een drankje te herkennen. GHB wordt vaak in het uitgaansleven gebruikt, maar ook thuis.

Als je GHB gebruikt ervaar je ontspanning en een soort roes. Gevoelens worden verdoofd. GHB kan ook stimulerend werken bij seks. Het verslavende effect van GHB is groot en het wordt vaak gebruikt in combinatie met andere middelen, zoals alcohol

GEVOLGEN

Je loopt grote risico’s op het moment dat je GHB gebruikt. Het doseren van GHB is moeilijk en gaat vaak mis. Als de verhouding tussen de verschillende bestandsdelen niet helemaal goed is, kan je interne brandwonden en blaren oplopen. Bij veelvuldig gebruik kan iemand buiten westen raken. Hierbij kun je in het ergste geval zelfs stikken in je braaksel of je tong.

GHB kan levensgevaarlijk zijn als je het combineert met alcohol of slaapmiddelen. Bij hoge doseringen is er kans op hartstilstand, ademstilstand of bloeddrukproblemen. Ook vervagen grenzen, waardoor je dingen kunt doen die je eigenlijk niet wilt. Veelvuldig gebruik van GHB kan leiden tot hersenschade.

LEVEN ZONDER GHB

Gebruik je GHB en wil je hiermee stoppen? Meld je dan kosteloos aan voor anonieme online hulp. Klik hier om je aan te melden.

Neem voor vragen over GHB (anoniem) contact op met een van onze medewerkers voor een vrijblijvend gesprek, bijvoorbeeld via de chattelefonisch of e-mail.

BLOGS

We schrijven regelmatig blogs met tips om zelfstandig te stoppen met GHB of over ervaringen van diverse mensen die zijn gaan minderen of helemaal gestopt zijn met GHB gebruik.

Kenmerken GHB verslaving

Als je vaak GHB gebruikt, kun je de volgende effecten herkennen:

  • Je angsten en remmingen verminderen.
  • Als je niet gebruikt, krijg je ontwenningsverschijnselen.
  • Je voelt je stoned en duizelig.
  • Je gebruik kan leiden tot angst, depressie, hallucinaties en verwardheid.
  • Fysiek kun je last krijgen van misselijkheid, hoofdpijn, en een slap gevoel in je spieren.

Waarom stoppen met GHB?

Het afkicken van GHB is erg heftig. Doe dit nooit alleen, maar vraag hier hulp bij!

Als je stopt met het gebruik van GBH ervaar je:

  • Een afname lichamelijke klachten zoals trillen, transpireren
  • Meer energie, minder last van slaapproblemen
  • Verwardheid en andere psychische klachten nemen af

Ik wil ergens ander mee stoppen...