4 DINGEN OM REKENING MEE TE HOUDEN ALS JE XTC / MDMA GEBRUIKT

Misleidende gewoonte

Het meest hardnekkige idee dat je kunt hebben is dat je je alleen goed kunt voelen wanneer je XTC gebruikt tijdens het uitgaan. Ondanks dat het een keer goed fout is gegaan gaan mensen vaak toch door met het gebruik van XTC.

Effect neemt af

Om hetzelfde effect van de pillen te blijven voelen moet je steeds meer slikken, al gelijk na je eerste XTC pil neemt het stimulerende effect sterk af. Als je meer gaat gebruiken zullen ook de negatieve effecten van XTC toenemen en is de verleiding om zwaardere drugs te gebruiken ook steeds groter.

XTC dip

Na een XTC trip belanden veel gebruikers in een dip. Je hebt veel van je lichaam gevraagd waardoor je geestelijk en lichamelijk uitgeput bent. De verleiding om nog meer drugs te gebruiken om deze pijn te verlichten. Het overgrote deel van de XTC gebruikers gebruikt ook weleens zwaardere drugs zoals heroïne of cocaïne. Dit zijn zeer verslavende middelen waardoor je in een neerwaartse spiraal beland.

Samenstelling XTC

De samenstelling van XTC is de afgelopen jaren enorm veranderd. In de jaren ‘90 van de vorige eeuw toen XTC sterk in opkomst kwam in de party scene bevatte minder dan 10% van de pillen uit puur MDMA. XTC pillen die nu in de omloop zijn bevatten een uiteenlopende samenstelling aan drugs en giftige middelen. Soms bevatten de pillen substanties die een ziekmakende of zelfs dodelijke chemische reactie veroorzaken in je lichaam.