Blowen

Anoniem & online hulp

Stoppen met blowen

Maak deze test om te peilen waar jij staat in je cannabisgebruik.

Direct Aanmelden voor anonieme E-hulp


Bij @sk Terwille helpen we je anoniem en online.
Met een (anoniem) e-mailadres maak je een account aan bij Karify. Een behandelaar zal dan contact met je opnemen.

Ook kun je in Karify meteen starten met een aantal opdrachten die je meer inzicht kunnen geven.

Start hierDe hulp van @sk-Terwille is anoniem. Voor het contact met jou hebben we wel een e-mail adres nodig. Je kunt een anoniem e-mailadres aanmaken of je gewone e-mailadres gebruiken (welke bij ons altijd veilig is). Uiteraard is het ook mogelijk om anonieme naam te gebruiken.

Het aanmaken en beheren kun je eenvoudig doen via Gmail: anoniem e-mailadres aanmaken.

Blowen is het roken van een joint met wiet of hasj. Een joint is een soort shagje, maar dan met wiet ook wel cannabis of marihuana genoemd. Wiet wordt meestal gerookt, maar je kunt het ook verwerken in bijvoorbeeld (space)cake. Vaak beginnen jongeren al op jonge leeftijd met blowen. Van de mensen die beginnen, gaat ongeveer 10% dagelijks blowen en heeft moeite om te stoppen met blowen.

Omdat in Nederland de verkoop van cannabis gedoogd wordt lijkt het een onschuldige drug. Toch zit er in wiet een verslavende stof: THC. Ook de ontspannende werking van wiet kan verslavend werken. Wiet wordt vaak gebruikt om gevoelens te dempen, of om van spanning af te komen. Als je om deze reden jointjes rookt, loop je het risico om problemen weg te drukken in plaats van ze op te lossen.

GEVOLGEN

Als je veel blowt, heeft dit een lichamelijk, geestelijk en sociaal effect. Lichamelijk kun je bijvoorbeeld last krijgen van hartkloppingen, hoofdpijn, duizeligheid en ademhalings- problemen. Verder kan wiet je immuunsysteem aantasten en de ophoping van THC in het vetweefsel kan je hersens, lever en eierstokken beschadigen. Het roken van joints verhoogt de kans op (long)kanker.

Door te blowen kunnen ook psychische gevolgen ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn: verwarring, angst of geheugenproblemen. Ook ontstaat er een verhoogde kans op psychische ziektes als schizofrenie, psychoses en depressiviteit.

Ook op sociaal vlak heeft blowen gevolgen, vaak op lange termijn. Je energie en motivatie nemen af, waardoor je minder dingen gaat ondernemen. Je kunt lusteloos en onverschillig worden. Je kunt zelfs in een sociaal isolement terechtkomen. Blowen kan ook financiële problemen veroorzaken, omdat het geld kost om een regelmatig wiet aan te schaffen.

LEVEN ZONDER CANNABIS

Blow je meer dan je eigenlijk zou willen? Ben je er de hele dag mee bezig, of kom je erdoor in de problemen? Gebruik je vaak als je alleen bent? Wil je stoppen, maar lukt het je niet? Meld je dan kosteloos aan voor anonieme online hulp. Klik hier om je aan te melden.

Neem voor vragen over blowen (anoniem) contact op met een van onze medewerkers voor een vrijblijvend gesprek, bijvoorbeeld via de chattelefonisch of e-mail.

BLOGS

We schrijven regelmatig blogs met tips om zelfstandig te stoppen met blowen of over ervaringen van diverse mensen die zijn gaan minderen of helemaal gestopt zijn met cannabis.

KENMERKEN CANNABISVERSLAVING

Herken jij een of meerdere kenmerken:

  • Je wordt onrustig als je een tijdje niet hebt geblowt en vindt pas weer rust als je je volgende jointje opsteekt;
  • Je hebt steeds meer joints/wiet nodig om hetzelfde effect te bereiken.
  • Je kunt je moeilijker concentreren en wordt vergeetachtiger. Hierdoor worden je school- of werkpresentaties minder.
  • Je trekt je steeds verder terug en het contact met vrienden en familie wordt minder goed.
  • Je voelt je ziek als je niet of minder blowt.
  • Je hebt geprobeerd te stoppen of minderen, maar dat lukte niet.

Waarom stoppen met Blowen?

Als je stopt met blowen ervaar je al gauw de volgende voordelen:

  • Je houdt veel geld over, cannabis is duur. Een goede gram wiet kost al snel tien euro. Als je een gram per dag rookt, tikt dat snel aan.
  • Wanneer je stopt met blowen zal je natuurlijke slaap zich herstellen. Je gaat dieper en beter slapen.
  • Je hebt minder kans op psychische problemen.

Ik wil ergens ander mee stoppen...