Drinken

Anoniem & online hulp

Stoppen met drinken

Stoppen of minderen met alcohol hoef je niet alleen te doen. Bij @sk Terwille helpen we je anoniem en online op weg naar een gezonder leven. Wordt sterker, gezonder en gelukkiger. Maak nu eerst deze test om te peilen waar jij staat.

Direct Aanmelden voor anonieme E-hulp

Je hoeft niet alleen te doen.
Bij @sk Terwille helpen we je anoniem en online op weg naar een gezonder leven. Wordt sterker, gezonder en gelukkiger.

In het programma Karify kun je gelijk zelf aan de slag met een module die we voor je hebben klaargezet.
Met het maken van deze module kunnen we een anoniem traject met je starten.
Een behandelaar zal online via chat of e-mail met je in gesprek gaan.

Start hierDe hulp van @sk-Terwille is anoniem. Voor contact hebben we wel een e-mail adres nodig. Je kunt een anoniem e-mailadres aanmaken (opent in nieuw scherm), of je gewone e-mailadres gebruiken (welke bij ons altijd veilig is). Uiteraard is het ook mogelijk om anonieme naam te gebruiken.

Vaak kunnen mensen genieten van alcohol zonder in problemen te komen. Maar er zijn veel mensen die het drinken niet in de hand kunnen houden en het lastig vinden om te stoppen met drinken. Zo zijn er in Nederland meer dan 1 miljoen mensen die teveel alcohol drinken.

Teveel alcohol drinken kan schade toebrengen aan je lichaam, en heeft ook andere risico’s. Daarom is het goed om duidelijk je grenzen vast te stellen als je alcohol drinkt. Wanneer drink ik en wat is mijn limiet? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen alcohol te drinken.

GEVOLGEN

Het drinken van alcohol heeft risico’s. Onder invloed van alcohol ben je minder alert en kun je situaties minder goed beoordelen. Dit kan ernstige gevolgen hebben bijvoorbeeld in het verkeer, op het werk (verkeerde beslissingen, financiële problemen) of in je sociale contacten (dingen zeggen of doen waar je later spijt van krijgt, ruzies, agressie en geweld). Alcohol kan dus problemen geven, voor jezelf en voor je omgeving.
Overmatig gebruik van alcohol is ook schadelijk voor je gezondheid: niet alleen voor je lever, ook voor de slokdarm, maag en darmen, de alvleesklier, het hart, de hersenen en zenuwbanen. Je kunt last krijgen van moeheid, slapeloosheid, angst, somberheid, concentratie- en geheugenstoornissen, oprispingen, brandend maagzuur, diarree, erectiestoornissen, gewichtstoename of juist gewichtsverlies.

LEVEN ZONDER OVERMATIG ALCOHOLGEBRUIK

Misschien merk je dat je meer drinkt dan je zou willen. Of je maakt je zorgen over een kind, partner, collega of vriend en je hebt vragen. Wil je minder drinken, maar merk je dat het niet goed lukt? Neem dan contact met ons op.

Neem voor vragen over alcoghol (anoniem) contact op met een van onze medewerkers voor een vrijblijvend gesprek, bijvoorbeeld via de chattelefonisch of e-mail.

BLOGS

We schrijven regelmatig blogs met tips om zelfstandig te stoppen met alcohol of over ervaringen van diverse mensen die zijn gaan minderen of helemaal gestopt zijn met drinken.

THE TRUTH ABOUT ALCOHOL

Spoedarts Javid Abdelmoneim probeert de waarheid over alcohol te achterhalen, zowel de baten als de risico’s, door de wetenschap van drankgebruik te onderzoeken. Sinds deze

Verder lezen...

Kenmerken alcoholverslaving

Herken je de volgende kenmerken?

  • Je zwakt het probleem af wanneer andere mensen vragen hoeveel je drinkt
  • Je rond het aantal glazen dat je per week drinkt naar beneden af, als mensen je daarnaar vragen.
  • Je krijgt ontwenningsverschijnselen als je een tijdje niet drinkt

Neem contact op om te stoppen met drinken

Waarom stoppen met alcohol?

Stoppen met alcohol levert je veel op, Als je stopt met drinken:

  • Verminder je de kans op leverproblemen in het algemeen, maar ook op tal van andere ziektes of aandoeningen.
  • Heeft je lichaam meer ruimte om voedingsstoffen op te nemen die een positieve werking hebben zoals vitamines en mineralen. Je huid zal er bijvoorbeeld beter uitzien.
  • Doordat je geen bonkende hoofdpijn en katers meer hebt, zal je beter en op een heldere manier kunnen denken en werken.

Ik wil ergens ander mee stoppen...