Gamen

Anoniem & online hulp

Stoppen met gamen

@sk Terwille helpt je gratis en anoniem om op een gezonde manier met gamen om te gaan. Wordt sterker, gezonder en gelukkiger. Maak deze test om te peilen waar jij staat als gamer.

Uren achter elkaar gamen. Dat ene spelletje willen winnen of uitspelen. Voor een keer is dat niet zo erg. Maar als stoppen met gamen lastig is, wanneer je behoefte om te gamen het wint van andere behoeften als eten en slapen, is het belangrijk om aan de bel te trekken.

Als gamer kun je een dwangmatige behoefte ontwikkelen om te winnen of te spelen. Het spel op zich wordt dan verslavend; of je raakt geobsedeerd door de behoefte om te winnen. Je obsessie verdringt dan het besef van je basisbehoeften, zoals eten, slapen en hygiëne. Bovendien neemt de kans toe dat je in een sociaal isolement raakt.

GEVOLGEN

Wanneer je voor langere tijd toegeeft aan je gameverslaving, loop je het risico in een sociaal isolement te raken. Je neemt de taken op het werk, op school of in huis minder serieus waardoor heftige ruzies kunnen ontstaan. Uiteindelijk wordt de drempel voor je steeds hoger om nog aan dagelijkse verplichtingen te voldoen.

LEVEN ZONDER GAMEN

Game je teveel en wil je hiermee stoppen? Meld je dan kosteloos aan voor anonieme online hulp. Klik hier om je aan te melden.

Neem voor vragen over gamen neem (anoniem) contact op met een van onze medewerkers voor een vrijblijvend gesprek, bijvoorbeeld via de chattelefonisch of e-mail.

BLOGS

We schrijven regelmatig blogs met tips om zelfstandig te stoppen met gamen of over ervaringen van diverse mensen die zijn gaan minderen of helemaal gestopt zijn met gamen.

Kenmerken gameverslaving

Een aantal patronen is zeer kenmerkend als je teveel gamend:

  • Alles moet wijken voor je gametijd
  • Je behoefte om hogere scores / rankings te halen blijft stijgen
  • Je krijgt een rusteloos gevoel als je even stopt
  • Je aandacht voor problemen in de echte wereld verslapt
  • Het contact en de relatie met je vrienden en familie wordt slechter

Waarom stoppen met gamen?

Als je stopt met teveel gamen ervaar je al gauw:

  • Dat je lekkerder in je vel zit, de onrustige, sombere en soms agressieve gevoelens worden minder.
  • Je wordt actiever en stelt minder dingen uit.
  • Je relatie en contact met familie en vrienden verbeterd

Ik wil ergens ander mee stoppen...